16 FEBRUARI 2022 - WINE TASTING DINNER met [HOLASS]


[HOLASS] Het wijncollectief

In 2014 ontmoetten Ellie and Imre elkaar op een wijnbeurs in Duitsland. Ellie werkte voor een Belgische wijndistributeur (waardoor ook wij haar leerden kennen), Imre vertegenwoordigde een Oostenrijks wijnhuis. Enkele dates later stuitten ze op een verlaten wijngaard in Sümeg in de Balaton regio in Hongarije, de geboorteplaats van de allereerste HOLASS wijn. Sindsdien is hun portfolio gegroeid met nieuwe wijnen, van uitsluitend lokale druiven en in de meest historisch waardevolle Hongaarse wijngebieden. Hoewel de regio Burgenland sinds 1921 officieel deel uitmaakt van Oostenrijk, wordt het vanwege zijn culturele en historische achtergrond algemeen beschouwd als onderdeel van het oude Hongaarse wijnerfgoed. [HOLASS] wijnen zijn gemaakt zonder gebruik te maken van herbiciden, insecticiden en synthetische sproeimiddelen en meststoffen. Alle vinificatieprocessen verlopen op natuurlijke wijze, zonder interventie of toevoegingen.

Ellie en Imre bezitten geen wijnkelder of wijngaarden, hun productie is gebaseerd op nauwe samenwerking met vrienden en familie, waarbij uitsluitend traditionele methodes worden gebruikt. De wijnen zijn meestal single vineyard bottelingen en hun namen zijn geografische aanduidingen van hun oorsprong (kan een regio, een stad of een rivier zijn). [HOLASS] is de fonetische uitspraak van Imre zijn familienaam; Halász.


Het vakmensschap van Ellie en Imre en de liefde waarmee alles wordt gemaakt merk je aan de kwaliteit van de wijnen die inmiddels in de meeste gerenommeerde restaurants op de kaart staan.


We zijn erg blij dat [HOLASS] samen met chef Sven een heerlijke menu heeft samengesteld; Ellie of Imre vertellen u aan tafel zo veel als u wil over hun levenswerk.


MENU


in zout gegaarde rode en gele biet - gember/hazelnoot vinaigrette - gierstsalade

2018 [HOLASS] TOKAJ


gebraiseerde runderschenkel - gestampte knolselder & warmoes - jus van komijn

[HOLASS] Pinka 2020


consommee van gebrande ui - eekhoorntjesbrood - gepekelde kabeljauw

[HOLASS] SOPRON 2018


gebakken roodbaars - bloemkoolpuree met vadouvan - gepekelde rode ui - mosseljus

[HOLASS] SOMLÓ 2019


brownie van donkere chocolade - gepocheerde Doyenne peer - caramelijs

[HOLASS] BURGENLAND 2019 OF 2019 [HOLASS] VAS


5 gangen + aangepaste wijn - €90 pp



Reserveren via Resengo